- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  Na dobrom glasu: uloga službenih glasila regionalnih knjižničarskih društava i znanstveno-stručnih časopisa u razvoju knjižničarske struke
Na dobrom glasu: uloga službenih glasila regionalnih knjižničarskih društava i znanstveno-stručnih časopisa u razvoju knjižničarske struke

Mjesto održavanja: Virtualno, putem Zoom platforme 04.05. - 04.05.2022
Organizator: Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek.

Tema:
Uloga službenih glasila regionalnih knjižničarskih društava i znanstveno-stručnih časopisa u razvoju knjižničarske struke.

Cilj skupa:
Povezivanje i razmjena iskustava članova uredništva, promocija glasila i časopisa, pozivi na objavljivanje, popularizacija glasila i časopisa.

Način rada:
U prvom, uvodnom dijelu skupa, održat će se predstavljanje publikacije 25 godina časopisa Knjižničarstvo, dok će u središnjem dijelu pozvani predavači, urednici časopisa, predstaviti svoje časopise i planove za daljnji rad i razvoj.

Opis programa:
Društvo knjižničara Slavonije Baranje i Srijema i Uredništvo časopisa Knjižničarstvo krajem 2021. godine objavilo je dvobroj za dvadeset i petu godinu izlaženja časopisa te dovršava pripreme prvog broja za 26 godište. S obzirom na četvrt stoljeća rada objavljena je i posebna elektronička publikacija koja donosi osvrt na povijest rada časopisa, osvrte urednika Knjižničarstva i predsjednika DKSBS-a, sveobuhvatnu bibliografiju časopisa te kazalo autora. Uredništva službenih glasila regionalnih knjižničarskih društava i znanstveno-stručnih časopisa predstavit će svoje časopise kroz njihovu povijest, način rada, probleme s kojima se susreću, korisne informacije za prijavitelje radova i planove za budućnost.

Detaljan program skupa bit će dostupan na mrežnim stranicama Društva knjižničara Slavonije Baranje i Srijema krajem travnja 2022. godine, a poveznica za prijavu bit će poslana svim prijavljenim sudionicima na e-mail adrese 3. svibnja 2022. godine.

Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je 29. travnja 2022. godine, a prijaviti se može na e-mail adresu: dinomag@gskos.hr.

Osobe za kontakt: Dino Maganjić - dinomag@gskos.hr, br. tel: 031/211-218 (lokal 112)
Merien Hadrović - merien@gskos.hr, br. tel: 031/211-218 (lokal 110)

 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -