• Novosti
  • / 11. rođendan kampanje “Čitaj mi!”

11. rođendan kampanje “Čitaj mi!”

Međunarodni dan dječje knjige, 2. travnja obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju kod djece. Prilika je to i za obilježavanje 11. rođendana nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!”.
Kampanju organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež uz partnerstvo Hrvatskog čitateljskog društvo, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti, Hrvatskog logopedskog društvo uz podršku UNICEF-a Hrvatska.

Središnja proslava 11. rođendana kampanje “Čitaj mi!” održat će se 4. 4. 2024. u 12 sati u Providurovoj palači uz podršku grada Zadra, a Gradonačelnik će čitati djeci. Pozivamo Vas da nas kao i dosad  podržite u obilježavanju rođendana kampanje „Čitaj mi!” i prisustvujete na središnjoj proslavi, kao i kolegica Ida Gašpar i članice Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a.

U prilogu su materijali za obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige te Vas pozivamo da ih koristite u promotivne svrhe.

Mašta je ključna riječ Međunarodnog dana dječje knjige za 2024. godinu. IBBY – International Bord on Books for Young People vjeruje da će poticanje mašte doprinijeti međusobnom razumijevanju i toleranciji.

Povratak na novosti
»