Komisija za teoriju i znanstveni rad

Uvod

Poslanje je Komisije za teoriju i znanstveni rad poticati teorijska i primijenjena istraživanja u području knjižnične i informacijske znanosti te pridonijeti razumijevanju njezinih teorijskih načela u svrhu poboljšanja knjižnične i informacijske djelatnosti.

Vizija je Komisije za teoriju i znanstveni rad osigurati forum za razmjenu ideju vezanih uz razvoj knjižnične i informacijske znanosti i djelatnosti.

Komisija za teoriju i znanstveni rad je nakon višegodišnjeg prekida obnovila rad 2016. godine. Obzirom na porast broja istraživača u području knjižničarstva u Hrvatskoj, u neposrednoj se budućnosti očekuje veći interes članstva za rad u ovoj komisiji.

Komisija na svojim stranicama objavljuje informacije o znanstvenim projektima i istraživanjima u tijeku. Predstavlja magistre i doktore znanosti iz područja knjižnične i informacijske znanosti, okuplja podatke o obrazovanju studenata knjižničarstva i informacijskih znanosti u Hrvatskoj za istraživanje i znanstveni rad, te donosi poveznice na korisne izvore.

Za sada se na stranicama Komisije nalaze podaci do kojih je Komisija uspjela doći, no isti će se dalje dopunjavati i ažurirati, a po potrebi će u budućnosti biti uvršteni i dodatni sadržaji.

Članovi

Ljiljana Poljak Bilić, predsjednica
Matična ustanova: Sveučilišna knjižnica u Splitu, Split
Adresa: Ruđera Boškovića 31, 21000 Split

Dijana Sabolović-Krajina, zamjenica predsjednice
Matična ustanova: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”
Adresa: Zrinski trg 6, 48000 Koprivnica

Ivan Crnjac, redovni član
Matična ustanova: Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag
Adresa: Kneza Ljudevita Posavskog 10, 10000, Zagreb

Željka Salopek, redovna članica
Matična ustanova: Knjižnica Filozofskog fakulteta, Zagreb
Adresa: Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb

Maja Panian Selimić, redovna članica
Matična ustanova: Knjižnično dokumentacijski centar, Ekonomski fakultet, Zagreb
Adresa: Trg J. F. Kennedyja 6, 10000 Zagreb

»