• Novosti
  • / 3. međunarodni skup Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva – druga objava

3. međunarodni skup Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva – druga objava

Mjesto održavanja: Gradska Knjižnica i čitaonica Pula 26.10. – 27.10.2023
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za državne informacije i službene publikacije i Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Financijska potpora: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Pula, Istarska županija

Tema skupa:
Treći po redu međunarodni stručni skup razmatrat će proces digitalne transformacije službenih publikacija i državnih informacija, te njihovu ulogu u procesu izgradnje digitalnog društva. Komisija za državne informacije i službene publikacije slavi obljetnicu, 30 godina od svog utemeljenja i ima tradiciju organiziranja uspješnih međunarodno-stručnih skupova, od 2002. godine. Jedan od osnovnih ciljeva Komisije za državne informacije i službene publikacije Hrvatskoga knjižničarskog društva je promicanje i zalaganje za slobodan pristup informacijama, prvenstveno kroz službene publikacije i državne informacije Republike Hrvatske, Europske unije i svijeta, naročito u elektroničkom formatu.
Međunarodni stručni skup naziva Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva će organizirati Hrvatsko knjižničarsko društvo: Komisija za državne informacije i službene publikacije i Gradska knjižnica i čitaonica u Puli.
Skupom se želi omogućiti daljnje širenje službenih publikacija u novim medijima, unapređivanje digitalnih usluga knjižnica, te usvajanje digitalnih znanja i vještina koje će podići razinu osposobljenosti djelatnika knjižnica za rad sa službenim informacijskim izvorima u funkciji jačanja svijesti o njihovoj važnosti, edukacije korisnika, sve sa ciljem izgradnje digitalnog društva.

Cilj skupa:
Kroz pozvana izlaganja domaćih i stranih stručnjaka, raspravu sudionika i okrugli stol razmijeniti iskustva, kako bi se što bolje upoznali sa novim modelima službenim publikacijama i njihovoj ulozi u razvoju digitalnog društva, te ovladavanjem vještinama digitalnih usluga u pristupu službenim publikacijama u novim okolnostima. Jačanje svijesti o službenim publikacijama, o potrebi osiguravanje slobodnog pristupa informacijama iz djelokruga tijela državne i lokalne vlasti – s ciljem stvaranja digitalnog društva i knjižnica 21. stoljeća.

Podteme skupa:
1. Digitalno društvo u okružju
2. Digitalne i digitalizirane službene publikacije i državne informacije
3. Europski dokumentacijski centri i EU direct
4. E- građani…
Oblici izlaganja:
– Pozvana izlaganja
– Prijavljena izlaganja
– Radionica
– Izlaganja na posteru
Programski i organizacijski odbor: Tatijana Petrić, Nadia Bužleta, Blaženka Kotur Peradenić, Dolores Mumelaš, Anita Katulić, Ivana Radenović, Irena Pilas, Jasenka Pleško (HKD), Dr. sc. Ismet Ovčina (Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH u Sarajevu)
Prijava za sudjelovanje na skupu Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva dostupna je putem online obrasca za prijavu.

Rok za prijavu izlaganja produžen je do 20. srpnja 2023.

Kotizacija

Cjenik Članovi HKD-a Ostali
Rana kotizacija (uplata do 15. rujna 2023.) 20 EUR 30 EUR
Puna kotizacija (uplata nakon 15. rujna 2023.) 25 EUR 35 EUR

 

Uplata kotizacija: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatske bratske zajednice 4, HR 1000 Zagreb, IBAN HR3423600001101451830 s naznakom “Prezime, ime; Digitalna transformacija.” Po primljenoj uplati HKD će izdati e-račun.

Povratak na novosti
»