• Novosti
  • / Do 22. lipnja 2024. godine

Do 22. lipnja 2024. godine

Hrvatsko knjižničarsko društvo prikuplja prijedloge za dodjelu priznanja “Knjižnica godine”.

Priznanje „Knjižnica godine“ dodjeljuje se najboljoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema Kriterijima za vrednovanje / procjenjivanje izvrsnosti za dodjelu priznanja Knjižnica godine, koji se nalaze u dodatku Pravilnika o dodjeli priznanja Knjižnica godine.

Kandidate za dodjelu priznanja „Knjižnica godine“ mogu predlagati sekcije, komisije i radne grupe Hrvatskoga knjižničarskog društva, regionalna knjižničarska društva, knjižničari i pripadnici zajednice u kojoj knjižnica djeluje. Knjižnice se mogu i same kandidirati. Kandidati mogu biti knjižnice svih vrsta koje djeluju u Republici Hrvatskoj.

Obrazloženi prijedlozi dostavljaju se u elektroničkom obliku zaključno do 22. lipnja 2024. godine na adresu hkd@hkdrustvo.hr (s naznakom u polju Predmet/Subject Za dodjelu priznanja „Knjižnica godine“. Tajništvo HKD-a će povratno elektroničkom poštom potvrditi zaprimanje prijedloga.

Dobitnik priznanja „Knjižnica godine“ bit će proglašen na Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenoga 2020. godine.
Postupak i uvjeti za dodjelu priznanja Knjižnica godine utvrđeni su Pravilnikom o dodjeli priznanja Knjižnica godine i Poslovnikom o radu Povjerenstva za dodjelu nagrade Knjižnica godine.

Povratak na novosti
»