• Novosti
  • / Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade „Eva Verona“

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade „Eva Verona“

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade “Eva Verona”.
Rok za slanje prijedloga je 22. lipnja 2024. godine.

Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade „Eva Verona“

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Nagradu „Eva Verona“ kao znak javnog priznanja, koja se dodjeljuje mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke. Nagrada je nazvana imenom prof. dr. Eve Verone, istaknute hrvatske knjižničarske djelatnice i znanstvenice.

Nagradu dodjeljuje Glavna skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva na prijedlog Ocjenjivačkog odbora. Skupština dodjeljuje istovremeno najviše 5 nagrada.
Rad Odbora reguliran je Poslovnikom Ocjenjivačkog odbora za dodjeljivanje Nagrade „Eva Verona“ objavljenog na mrežnim stranicama HKD-a – Poslovnik.

Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju svi članovi HKD-a, stručna tijela HKD-a i knjižnice. Obrazloženi prijedlozi moraju sadržavati radnu biografiju kandidata i materijal kojim se potvrđuje posebno zalaganje u radu i promicanju knjižničarske struke. Predloženi kandidati ne mogu biti stariji od 35 godina života. Pravilnik o dodjeljivanju Nagrade „Eva Verona“ objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva – Pravilnik.

Obrazloženi prijedlozi dostavljaju se u elektroničkom obliku na adresu hkd@hkdrustvo.hr (s naznakom u polju Predmet/Subject “Prijedlog za Nagradu Eva Verona”). Tajništvo HKD-a će povratno elektroničkom poštom potvrditi zaprimanje prijedloga.

Povratak na novosti
»