• Novosti
  • / Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje.

Rok za slanje prijedloga je 22. lipnja 2024. godine.

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Kukuljevićevu povelju kao oblik javnog priznanja knjižničnim djelatnicima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za dugogodišnji rad i značajne rezultate na unapređenju knjižničarske djelatnosti.

Povelja je nazvana imenom zaslužnog hrvatskog bibliofila i bibliografa Ivana Kukuljevića Sakcinskog, a dodjeljuje ju Skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva na prijedlog Ocjenjivačkog odbora. Skupština dodjeljuje istodobno najviše pet povelja. Rad Odbora reguliran je Poslovnikom Ocjenjivačkog odbora za dodjeljivanje Kukuljevićeve povelje koji je objavljen na mrežnim stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu Povelje imaju svi redovni članovi HKD-a putem regionalnih društava, stručna tijela HKD-a te knjižnice. Pravilnik o dodjeljivanju Kukuljevićeve povelje objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva.
Uz dopis s prijedlogom i obrazloženjem za kandidata potrebno je priložiti:

  • radnu biografiju (uključujući podatke o školovanju, stručnoj spremi, zaposlenju)
  • napredovanje u struci (stručna zvanja, znanstvene stupnjeve, znanstvena zvanja, radna postignuća)
  • opći stručni i znanstveni doprinos (znanstveni i stručni radovi, inovacije, sudjelovanje u edukaciji ili stručnom usavršavanju, rad na popularizaciji struke)
  • značajni doprinos u radu HKD-a.

Obrazloženi prijedlozi dostavljaju se u elektroničkom obliku na adresu hkd@hkdrustvo.hr (s naznakom u polju Predmet/Subject “Prijedlog za Kukuljevićevu povelju”). Tajništvo HKD-a će povratno elektroničkom poštom potvrditi zaprimanje prijedloga.

Povratak na novosti
»