• Novosti
  • / Otvorene su prijave za sudjelovanje na Trinaestom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Trinaestom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Trinaestom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata koji će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 16. i 17. svibnja 2024.

Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata okupit će i ove godine znatan broj stručnjaka iz područja digitalizacije građe i izgradnje digitalnih zbirki koji će predstaviti rezultate rada u protekloj godini, podijeliti svoje spoznaje iz područja digitalizacije kroz predstavljanje projekata provedenih na nacionalnoj i lokalnoj razini. Kroz raznovrsne teme ovogodišnjeg programa sudionici će dobiti uvid u značajne iskorake u području upravljanja digitalnom građom u Hrvatskoj koji su se dogodili u proteklih godinu dana. Na 13. D-festu upoznat ćemo se s rezultatima zanimljivih digitalizacijskih projekata, ali i s razvojnim projektima kojima se razvija infrastruktura i potiče integracija podataka, pospješuje promocija baštine, unapređuje edukacija u području digitalizacije, promišlja uloga umjetne inteligencije ili pruža novi pogled na baštinu i njezino korištenje. Ovogodišnji D-fest otvara i važna pitanja vrednovanja digitalnih zbirki kako bismo, nakon više od dva desetljeća provedbe projekata digitalizacije u Hrvatskoj, saznali koliko je važna digitalizacija i digitalni sadržaji za korisnike i same zbirke. I ovogodišnji D-fest nastavit će s predstavljanjem rezultata projekta e-Kultura – digitalizacija kulturne baštine i iskustava sudionika projekta.

Na D-festu ćemo imati priliku, kroz dvije zanimljive radionice, saznati više o Europeaninoj metodologiji za vrednovanje i mjerenje učinka digitalne kulturne baštine te o važnosti označivanja, ali i ujednačivanja informacija o statusu autorskog prava u digitalnim knjižnicama i zbirkama.

 

Preliminarni program dostupan je na mrežnoj stranici D-festa, a prijaviti se možete preko sljedeće poveznice: PRIJAVA.

Povratak na novosti
»