• Novosti
  • / Kako postati član komisije/radne grupe HKD-a

Kako postati član komisije/radne grupe HKD-a

Hrvatsko knjižničarsko društvo ima 32 komisije i 7 radnih grupa koje su organizirane u 7 sekcija. Za period 2024-2028 moguće je natjecati se za neko od 110 slobodnih mjesta u njima.

 

Mandat članova komisije ili radne grupe traje četiri godine uz mogućnost produženja.

Nove članove ne primaju samo 4 komisije i jedna radna grupa: Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, Radna grupa za manjinske knjižnice, Komisija za knjižničarsko nazivlje, Komisija za muzejske i galerijske knjižnice i Komisija za tehničke knjižnice.

Nadamo se da ćete pronaći komisiju/radnu grupu koja vam je zanimljiva i poticajna za vaš profesionalni razvoj i kadnidirati se za članstvo u njoj!

 

 

 

 

Da biste postali član komisije ili radne grupe trebate:

  1. biti član HKD-a (https://www.hkdrustvo.hr/kako-postati-clanom-hkd-a/)
  2. biti stručnjak određenog područja
  3. htjeti svojim znanjem i iskustvom te aktivnim radom doprinijeti razvoju knjižničarstva
  4. uputiti svoju kandidaturu regionalnom društvu

 

Vaše regionalno društvo:

  • dostavit će popis svojih potvrđenih kandidata za članstvo u komisijama/radnim grupama uredu HKD-a (hkd@hkdrustvo.hr s naznakom Prijedlog članova Komisija) do 13. rujna 2024. godine. Popis treba sadržavati ime, prezime i adresu e-pošte kandidata te naziv komisije/radne grupe za koju se član kandidira.

 

Hrvatsko knjižničarsko društvo će:

  1. dostaviti potvrđenim kandidatima regionalnih društava upitnik putem kojeg će kandidati predati svoju kandidaturu do 20. rujna 2024. godine;
  2. zaprimati kandidature putem upitnika do 27. rujna 2024. godine; (Kandidatura sadrži radnu biografiju s motivacijskim pismom – ukupno do 1800 znakova s prazninama.)
  3. dostaviti zaprimljene kandidature sekcijama i komisijama do 4. listopada 2024. godine koje će zatim predložiti kandidate za komisije ili radne grupe.

Članstvo u komisijama i radnim grupama potvrđuje Stručni odbor.

HKD će obavijestiti sve kandidate o rezultatima izbora za komisije/radne grupe do 11. listopada 2024. godine.

 

Broj članova komisije ili radne grupe određuje se prema stručnom području ili broju knjižnica koje obuhvaća, ali u okvirima 5 – 11 članova.

Članovi među sobom biraju predsjednika i zamjenika komisije, odnosno radne grupe. (vidi čl. 31. Pravilnika o radu tijela HKD-a)

Slobodna mjesta u komisijama i radnim grupama

Povratak na novosti
»