5. stručni skup „Ostvarimo potencijale knjižnica“ – „Treća životna dob – kako održati kvalitetu života

Mjesto održavanja: putem platforme Zoom, uz podršku HKD-a, 25. 5. 2023.

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac i Hrvatsko knjižničarsko društvo

 

Mjesto održavanja: putem platforme Zoom, uz podršku Hrvatskoga knjižničarskog društva.
Vrijeme održavanja: četvrtak 25. svibnja 2023. godine od 10:00 do 14:30 sati.

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac.
Suorganizatori: Hrvatsko knjižničarsko društvo (Komisija za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama, Nacionalna kampanja „I ja želim čitati”).

Tema: Treća životna dob – kako održati kvalitetu života.

Cilj skupa: razmjena mišljenja, ideja, stručnih znanja i primjera dobre prakse za daljnji kvalitetan razvoj knjižničarstva na području rada s korisnicima treće životne dobi.

Način rada: u prvom dijelu skupa održat će se pozvana predavanja u trajanju od 30 minuta, a u drugom dijelu izlaganja s primjerima dobre prakse u trajanju od 10 minuta.

Program događanja: stručnjaci iz područja psihologije, logopedije, knjižničarstva i drugih znanstvenih disciplina, kroz pozvana stručna izlaganja ponudit će odgovore na pitanja vezana uz specifičnosti ovih djelatnosti u knjižnicama te pružiti smjernice za njihov daljnji razvoj.

Kotizacija se ne naplaćuje.

Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem: 20. travnja 2023.: online prijava

Pristigli sažetci izlaganja bit će pregledani od strane članova Programskog odbora Skupa, a obavijest o prihvaćenom izlaganju bit će dostavljena e-poštom.

 

Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja: 23. svibnja 2023.: online prijava bez izlaganja
Osoba za kontakt: predsjednica Programskog odbora Anita Malkoč Bišćan; e-mail: anita@gkka.hr, tel: 047/412-377 (113).

»