- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Sretan Uskrs  (objavljeno: 10.04.2020)

 


JAVNI POZIV na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje  (objavljeno: 08.04.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje

Rok za slanje prijedloga je 30. lipnja 2020. godine.

(opširnije)

JAVNI POZIV na predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade „Eva Verona“  (objavljeno: 08.04.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade “Eva Verona”.

Rok za slanje prijedloga je 30. lipnja 2020. godine.

 

(opširnije)

Knjižnične usluge na daljinu  (objavljeno: 07.04.2020)

S obzirom na situaciju nastalu širenjem bolesti COVID-19, knjižnice u Republici Hrvatskoj zatvorile su svoje fizičke prostore za korisnike. Usprkos tome, mnoge od njih i dalje pružaju brojne usluge svojim korisnicima dostupne na daljinu – dostupne online, elektroničkom poštom ili telefonski.

Iz tog razloga, Komisija za informacijske tehnologije Hrvatskog knjižničarskog društva pokrenula je akciju objedinjavanja dostupnih knjižničnih usluga na daljinu na jednom mjestu kroz interaktivnu tablicu koja je javno dostupna. Tablica je dostupna na poveznici https://padlet.com/hkdrustvo/knjiznicne_usluge_na_daljinu.

 

Ovim putem pozivamo sve knjižnice da se uključe unosom podataka o svojim trenutno dostupnim uslugama, ukoliko ih već nisu pronašli u tablici.

Za dodatna pitanja i pomoć molimo javite se na adresu hkd@hkdrustvo.hr.

(opširnije)

Međunarodni dan dječje knjige - 2. travnja  (objavljeno: 01.04.2020)

Hrvatsko knjinžničarsko društvo obilježava Međunarodni dan dječje knjige aktivnostima u okviru Nacionalne kampanje Čitaj mi! Čitajte djeci od rođenja.

"Čitaj mi!" prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

(opširnije)

Usluga besplatne organizacije online sastanaka za članove HKD-a  (objavljeno: 01.04.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo omogućuje svim svojim članovima uslugu besplatne organizacije sastanaka na daljinu (online meeting). Usluga besplatne organizacije sastanaka na daljinu temelji se na primjeni licenčnog pristupa Zoom meeting aplikaciji.

Usluga je namijenjena svim članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva te stručnim i radnim tijelima HKD-a s ciljem poticanja stručnih te suradničkih aktivnosti u području knjižničarstva, a posebno u odnosu na preporuke poštivanja mjera socijalnog distanciranja.
 

(opširnije)

Posljedice potresa u hrvatskim knjižnicama  (objavljeno: 01.04.2020)

U cilju potpore hrvatskim knjižnicama pri saniranju posljedica snažnog potresa, koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i okolicu, Hrvatsko knjižničarsko društvo osigurava:

Također, proslijeđujemo poziv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu upućen svim knjižnicama pogođenim potresom radi pružanja potrebne pomoći.

 

Made with Padlet

 


Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 31.03.2020)

Povjerenstvo za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva, u sastavu: Milko Belevski, Irena Gotal, Miroslav Katić, Silvija Perić i Karmela Popić Kešina te stručna tajnica HKD-a Andreja Tominac (po funkciji), objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Rok za dostavu prijedloga kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva je 29. lipnja 2020. godine.

(opširnije)

Novi datum održavanja Stručnog skupa Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu  (objavljeno: 25.03.2020)

Gradska knjižnica Samobor organizira stručni skup Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu koji će se, umjesto 2. travnja 2020., održati u novom teriminu 24. rujan 2020. u Samoboru. Stručni skup organizira se u povodu 120 godina Gradske knjižnice Samobor.

Molimo popuniti priloženi prijavni obrazac prijavnica do odgovarajućeg datuma i poslati ga na adresu: drobotic@samobor.hr

Više informacija o skupu možete pronaći ovdje.


Američko knjižničarsko društvo - izjava podrške knjižničarima nastavno na COVID-19  (objavljeno: 17.03.2020)

Izvršni odbor Američkog knjižničarskog društva objavio je 17. ožujka 2020. izjavu podrške knjižničarima i djelatnicima knjižnica nastavno na COVID-19.

Izjavu možete pročitati na adresi: https://americanlibrariesmagazine.org/blogs/the-scoop/ala-executive-board-recommends-closing-libraries-to-public/


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -